Besök natur i Ryssland

NATUR I RYSSLAND

Karta över norra Eurasien / Palearktis. Skogsmark i Ryssland är färgkodad efter dominerande trädslag (gran=rosa, tall=orange, björk=turkos, osv)

Trots den enorma arealen påminner klimatet i Ryssland mycket om det nordiska, även om det som regel är mer kontinentalt. Med undantag för områdena mellan Svarta och Kaspiska haven är vintern ordentligt kall, men snömängderna varierar. Klimatet avspeglar sig i skogens utbredning och sammansättning.

Min blogg om rysk natur, ur fågelperspektiv

På engelska och svenska


För den som vill upptäcka rysk natur på egen hand är möjligheterna bättre än någonsin förr. Den inhemska ekoturism-näringen är stadd i snabb tillväxt. Med tillräckliga språkkunskaper kan man som privatperson röra sig ganska fritt, med undantag för skyddszoner längs nationsgränsen och naturreservat med tillträdesförbud.


På denna sida kommer resealternativ med olika ryska, engelsktalande utförare att listas fortlöpande. Dessutom andra sätt att upptäcka rysk natur, t.ex. som volontärarbetare eller vetenskaplig samarbetspartner.


Adimus Natur har ambitionen att kunna ge support i planeringsskedet av naturresor i den mån det efterfrågas. Vi hoppas också under kommande år kunna guida svenska besökare till fler olika naturupplevelser i Ryssland.

2019

++++++++++++++++++++++++++

Ca 1 - 10 juli 2019:

Fågelskådning i Altai med engelsktalande guide/ornitolog. Rundresa med en del fotvandring och inkvartering på enkla hotell eller i s.k. yurta (mongolisk tälthydda). Transport i bekväma luftkonditionerade fordon, utom i några fall då robusta men obekväma terrängfordon måste till.


OBS! Anmälan måste göras innan slutet av april eftersom det kan ta upp till 2 månader att få tillstånd att besöka gränszonen.

Programmet:

Om resan verkar intressant, mejla snarast till:

info(at)adimusnatur.se

för mer information.


++++++++++++++++++++++++++

Ca 1 - 15 juni

Naturreservat och nationalparker på östra sidan om Bajkalsjön (2 platser).


Mejla snarast till:

info(at)adimusnatur.se

för mer information.


++++++++++++++++++++++++++